keskiviikko 21. joulukuuta 2011

Pohjois-Korea

Kim Jong-ilin kuolema on nostanut Pohjois-Korean jälleen otsikoihin. Myös Kolmannen Ulottuvuuden Pohjois-Koreaa käsittelevät dokumentit ovat herättäneet kiinnostusta. Tässä ne tarkemassa esittelyssä.

The Dictator's Cut
Pohjois-Koreassa tuotetaan Kim-dynastian diktatuuria tukevia propagandaspektaakkeleita ja nationalistisia sotadraamoja. Animaatio-oravat puolustavat kotimetsää kranaatein ja konetuliasein.



Lasten Palatsi
Jouni Hokkasen ja Simojukka Ruipon lyhytelokuva pohjoiskorealaisesta iltapäiväkerhosta, jossa 5000 lasta harrastaa koulun jälkeen musiikkia, tanssia ja taistelulajeja.



Pyongyang Robogirl
Musiikkivideonomainen lyhytdokumentti. Maailman suljetuimman valtion, salaperäisen diktatuurin Pohjois-Korean pääkaupunki Pyongyang on etuoikeutetun puolueväen ja armeijan asuttama futuristinen kulissi. Liikennevalojen sijaan työläisten paratiisin liikennettä ohjaavat sähkönsinisiin univormuihin sonnustautuneet, räikeästi meikatut kaunottaret, jotka toistelevat hypnoottisesti robottimaisia liikesarjojaan. Pohjois-Koreassa salaa kuvattu lyhytdokumentti tarjoaa välähdyksiä viimeisen rautaesiripun takaa.



Kim Jong-ilin kuolinilmoitus
Pohjois-Korean Wikipedia-sivusto
Pohjois-Korean viralliset nettisivut

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti