torstai 5. tammikuuta 2012

Viisi elokuvaa uskonnosta

Kolmannessa Ulottuvuudessa on lähemmäs sata elokuvaa. Massasta voi olla vaikea löytää sopivaa katsottavaa, joten valitsemisen helpottamiseksi yritämme tässä blogissa tuoda esille elokuvia eri aihealueista ja maista. Tällä kertaa esittelyssä viisi elokuvaa uskonnosta.

Usko ja Pelko
Tanskalaiset pilapiirrokset nostivat muslimimaailman takajaloilleen. Miksi demokratia -sarjaan kuuluva dokumentti arkipäiväistää tapahtuneen. Dokumentti kulkee Euroopasta Lähi-itään kerraten tapahtumien kulun.



Toisen Maalla
Israelilainen pieni siirtokunta palestiinalaisten keskellä Hebronissa on sytyke ruutitynnyrissä. Kuitenkin arkipäiväinen elämä on käsittämättömän tavallista.



Karmapa
Elokuva Tiibetistä Kiinan kontrollista paenneesta Karmapa Lamasta ja hänen Intiassa olevasta haastajastaan.



Unelmoija ja Unikansa
Elokuva ainutlaatuisen malesialaisen Temiar Senoi -heimon unikulttuurin selviytymistaistelusta ja sen vaikutuksesta länsimaiseen unitutkimukseen.



Ilosanoma Papualle
Papua-Uudessa-Guineassa riittää lähetyssaarnaajia kuin Vilkkilässä kissoja. Mutta mitä tapahtuu, kun vanhat ihmissyöjät päättävät ottaa kasteen? Balmèsin ohjaama dokumentti Hulis-heimosta on ranskalais-suomalaista yhteistyötä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti