maanantai 21. marraskuuta 2011

M.I.A.

Sri Lankalaiset sukujuuret omaava M.I.A. on nykymusiikin kansainvälisimpiä nimiä. Hänen musiikkinsa on ottanut hyvin paljon maailmanmusiikista tai kuten Wikipedia listaa "Hänen musiikkityylissään on osia grimestä, hiphopista, raggasta, dancehallista, elektrosta ja baile funkista."

M.I.A., oikealta nimeltään Mathangi ”Maya” Arulpragasam, synty Lontoossa vuonna 1975. Hänen isänsä kuuluu Sri Lankan tamil-kapinallisiin. Vuonna 2004 ilmestyi M.I.A:n mixtape Piracy Funds Terrorism, jonka ansiosta M.I.A:n ja hänen tuottajansa Diblon maine alkoi kasvaa. Vuonna 2005 ilmesty M.I.A:n isän mukaan nimetty Arular, joka teki M.I.A:sta indie-piirien suosikin. Arularilta löytyy esim. seuraavat kappaleet:

Bucky Done Gun


Galang


M.I.A:n seuraava albumi oli vuonna 2007 ilmestynyt Kala, joka on nimetty hänen äitinsä mukaan ja sai vastaavat suosionosoitukset kriitikoilta. Paper Planes kappaleen soitua muutamissa elokuvissa M.I.A nousi myös suuren yleisön tietoisuuteen. Kala levyltä löytyvät mm. seuraavat kappaleet

Paper Planes

Jimmy

Vuonna 2010 ilmestyi Maya, joka ei yltänyt aivan edeltäjiensä kaltaiseen menestykseen, mutta joka on on oivallinen kokoelma kappaleita siitä huolimatta. Maya:n biiseihin kuuluvat esim. seuraavat:

It Takes Muscle
XXXO

Katso myös:
M.I.A:n kotisivut
M.I.A haastattelu vuodelta 2010

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti