tiistai 29. marraskuuta 2011

Viisi elokuvaa sodasta

Kolmannessa Ulottuvuudessa on lähemmäs sata elokuvaa. Massasta voi olla vaikea löytää sopivaa katsottavaa, joten valitsemisen helpottamiseksi yritämme tässä blogissa tuoda esille elokuvia eri aihealueista ja maista. Tänään aiheena sota.

Sotakuvaaja
Kun muut juoksevat, James Nachtwey liikkuu hitaasti kuvaten maailman parhaita sotakuvia.



Raiskaus Sodan Aseena
Nuorten hollantilaisten kaksossisarusten dokumenttielokuva raiskauksista sodan keskellä Kongossa. Onko epäinhimillisiin tekoihin tottuneiden sotilaiden mahdollista irtaantua raiskauskierteestä?



Talibanien Matkassa
Norjalainen Paul Refsdal seuraa taliban-johtaja Dawranin ja hänen perheensä elämää vuoristossa, jossa talibanit valmistautuvat iskuihin länsimaisia joukkoja vastaan ja pakenevat NATO-joukkojen hyökkäyksiä.



Vihollisen Kasvot
Vietnamin sodasta on tehty lukematon määrä dokumentteja ja elokuvia. Nyt "amerikkalaisesta sodasta" kertovat vietnamilaiset sotaveteraanit.



13 päivää Jeninissä
Jeninin pakolaisleirin tapahtumat vuonna 2002 kuohuttivat koko maailmaa. Dokumenttiprojektin yhteistuottamassa elokuvassa israelilainen sotilas ja puskutraktorin kuljettaja käy tapahtumia lävitse palestiinalaisen elokuvantekijän kanssa.



Bonuselokuvana vielä Kolmannen Ulottuvuuden katsotuin elokuva Armadillo, joka on kerännyt kehuja ja palkintoja. Elokuva pitää katsoa Areenassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti